torsdag 2. august 2012

Håndarbeide?

Håndarbeide som å brodere og strikke syns jeg var ganske gøy når jeg var liten, sånn ca da jeg var rundt 10 år. Interessen fallt bort i takt med de spennende tennårene. Men nå som jeg har blitt voksen, så syns jeg brodering, strikking og hekling er kjempefint. Jeg kan ingenting nå. Vurderer å lære meg å hekle, og å prøve ut noe enkelt i første omgang. *Må bare finne tid*

Mamma er en skikkelig raser på strikking, hekling og brodering. Nå i sommer har jeg fått to sett grytkluter og en "pyntehjerte". Og jeg digger fargene.

Min farmor kan håndarbeidfaget hun også for å si det sånn. Sokker, vanter, brodering av bunader osv. Har hun drevet masse med i sine yngre dager. Nå er produksjonen litt lavere, men små sokker og votter kan jeg fint legge inn til bestilling. Sist uke fikk jeg en utrolig fin duk som henne hadde brodert til meg i 2006. Hun skjønte nok at det ville ta noen år før jeg ville forstå gleden av hjemmelaget håndarbeide. Det var nok lurt å vente... Nå ligger den i all sin glans på kjøkkenbordet. Jeg syns den er så nydelig.


Glad jeg har fått øynene opp for håndarbeide, gleden er jo så stor over å få noe av sine nære som de har laget spesiellt til deg.

2 kommentarer:

  1. Jeg har alltid elsket håndarbeid. Det er noe spesielt med det som er håndlaget <3 Gjennom hele livet og like mye i tennårene, gikk jeg med mye hjemmestrikket :D Nå har jeg selv begynt å hekle, strikke og sy. Gøy er det!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er så fint med hjemmelaget. Det er nok gøy å lage noe selv, må se om jeg får begynt med noe :)

      Slett