søndag 7. april 2013

En prosess til et mer aktivt liv

I januar i fjor måtte grep tas. En livsstil med mye god mat (les helgemat) og lite aktivitet sto på hverdagsplanen. Det var jo ikke sånn her vi ville leve. Men vi kom i traleten og plutselig er hver dag en kosedag.

Det skulle ikke være en slankeprosess eller en diett, men en livsendring som måtte skje gradvis. Jeg begynte å gå turer og etterhvert å jogge, litt og litt. Jeg hadde meldt meg på sentrumsløpet på en mil i april, og måtte derfor begynne å trene på å jogge. Lær og jogge program sto i fokus og 2. min jogg ble fort til fler og fler. Sentrumsløpet ble gjennomført og jeg var veldig glad for å komme i mål. I mnd etter og i løpet av sommeren ble det mindre trening, men jeg hadde likevel en glede og jeg har alltid trivdes utrolig godt ute. Noen trenings turer ble det likevel i løpet av sommeren, men kun sporadisk.

Høsten 2012 skulle jeg delta på KK-mila, denne gangen 5km. det var tunge 5km som følge av lite trening og dårligere form. Ikke lenge etter begynte jeg å spille fotball igjen (12-13 år siden sist). Kjente noen få som hadde begynt på et nyoppstartet lag og kastet meg med. Og det var jo så gøy!!!

Plutselig ble det faste treninger, noe sosialt og jeg kom inn i en rutine. Hadde meldt meg inn på elixia uken før jeg fant ut at fotball var det nye, så har trent lørdager innimellom, men ikke noe fast. Sånn har det egentlig vært helt til for en mnd siden. Har hatt en treningspause på tre uker, før jeg nå er så smått meg å starte på igjen. Med mye og tung aktivitet overbelastet jeg beina mine, men det går heldigvis bedre nå.

Jeg er ikke akuratt en som ser spesielt trent ut, men skal inrømme at jeg hvertfall ser mer aktiv ut nå enn for et års tid siden. Det skiller nemlig 13 kilo fra januar 2012 og april 2013. En lettere og mindre kropp har det blitt. Har fortsatt 3-4 kilo før *tanke* målet er nådd, men jeg trives som jeg er her og nå. Det viktigste er at det har skjedd en prosess over lang tid der aktivitet har blitt et slags must. Det trenger ikke være hard trening, men å komme seg ut gjøre noe aktivt. Å bare ha en date på sofan hver dag etter middag er kjedelig. Selvsagt skal man ha hviledager og bare slappe av, men nå er det mer sånn at jeg vil ut fordet det frister å gjøre noe mer enn å bare slappe av! Bare gangfelt og lysere kvelder nytes om dagen for å si det sånn :)

Som du ser har det tatt mange dager for å komme dit jeg er i dag. Noen endrer prosessen til et mer aktivt liv på kort tid. Jeg har brukt lang tid, men jeg har fulgt min vei.

 
Ukas hjemmetrening av egen fri vilje! :)
 
Man kan hvis man vil!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar